Fenntarthatóság

A KALDEWEI HANGSÚLYT HELYEZ A 'ZÖLD' TERVEZÉSRE

A KALDEWEI több mint 90 éve járja az ökológiai fenntarthatóság útját. Következetesen alkalmazza alapanyag-filozófiáját, melynek értelmében minden KALDEWEI acélzománcból készült fürdőkád és zuhanytálca, hasznos életének végeztével teljességgel újra hasznosítható. A KALDEWEI több mint 90 éve járja az ökológiai fenntarthatóság útját. Következetesen alkalmazza alapanyag-filozófiáját, melynek értelmében minden KALDEWEI acélzománcból készült fürdőkád és zuhanytálca, hasznos életének végeztével teljességgel újra hasznosítható. A gyártás, csomagolás, szállítás és lebontás során használt környezetbarát eljárásoknak köszönhetően a KALDEWEI volt az első fürdőszobagyártó, melynek ISO 14025 szintű fenntarthatósági tanúsítványt adott az Institut Bauen und Umwelt e.V., az Épület és Környezetvédelmi Intézet.

A környezet és az éghajlat védelme kiemelt helyen van a KALDEWEI filozófiájában. Az iparág egyik úttörőjeként, a fürdőszobagyártó diktálja a standardokat a fenntarthatóság terén. Például 2009-ben a KALDEWEI volt az első német fürdőszobagyártó mely közzétett egy Környezetvédelmi Terméknyilatkozatot (EPD). 2014-ben a független Institut Bauen und Umwelt (német építési és környezetvédelmi intézet) által a KALDEWEI megújította ezt az önkéntes tanúsítványt, mely magába foglalja az acélzománcból készült fürdőkádak és zuhanytálcák ökoegyensúlyát. Ezt a jellegzetes ökoegyensúlyt a PE International vázolta fel, a világ egyik vezető fenntarthatósági menedzsment szolgáltatója.

A Környezetvédelmi Terméknyilatkozat kielemezi egy termék hatását annak egész éllettartamára – a nyersanyagok beszerzésétől a termelésen, csomagoláson és szállításon keresztül egészen a lebontásig. Ez az átfogó vizsgálat a nemzetközileg kötelező szabványokon alapszik (ISO 14025, ISO 14040 és EN 15804).

GREEN GOOD DESIGN AWARD 2017

Ebben az évben a KALDEWEI volt a Green Good Design Award egyik nyertese. A Chicago-i Athenaeum múzeum és az Építészeti Művészeti Tervezés és Városi Tanulmányok Európai Központja által átadott díj, az ökológiailag kiemelkedő termékek és épületek elismeréseként szolgál, és világszerte az egyik legrangosabb fenntarthatósági díjnak számít.

KALDEWEI: ÖKOCÍMKE ÉS A ZÖLD ÉPÍTÉSZET IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉG

A KALDEWEI a DGNB tagja (Német fenntartható építészeti tanács), mely az épületek tanúsítványainak kiállításakor több mint 50 éves használati periódust értékel ki. A DGNB innovatív életciklus-elemzésében a KALDEWEI termékek jól teljesítenek, nem utolsó sorban a 30 éves garanciájuk miatt – még egy szempont, melyben az acélzománc fürdőkádak és zuhanytálcák különböznek a szintetikus anyagokból készült alternatív fürdőszobai termékektől.

Nemzetközi szinten, a KALDEWEI alátámasztotta a fenntartható építés iránti elkötelezettségét többek között a U.S. Green Building Council tagjaként, mely a környezetbarát és éghajlati szempontból semleges LEED (Energetikai és környezetvédelmi tervezési vezetőség) építés standardjait fejlesztette ki. Az ökocímke, melyet egyre több befektető és építő igényel manapság, a környezetvédelmi terméknyilatkozatokat – mint amilyent a KALDEWEI is kiadott – számítja a zöld építési tanúsítvány egyik alkotóelemének. Emellett a KALDEWEI tagja a Singapore-i Green Building Council-nak.

KÖRNYEZETVÉDELMI FELELŐSSÉGTUDAT MINDEN SZINTEN

A KALDEWEI számára a fenntarthatóság egy olyan tervezéssel kezdődik, mely tartós esztétikát képvisel. A termékfejlesztés kihangsúlyozza a KALDEWEI fürdőkádak és zománcozott zuhanytálcák vizuális értékét, mely sok éven át örömet szerez ügyfeleinknek. Nem hiába van 30 év garancia a KALDEWEI acélzománcra. A fenntarthatóság tehát a KALDEWEI kádak és zuhanytálcák kivételesen hosszú és hasznos élettartamában is megtestesül. Azok a termékek, melyek hosszú életűek – minőség és dizájn szempontjából egyaránt – jelentősen kisebb hatást gyakorolnak a környezetre a szállítás, gyártás és lebontás terén.

A zománc termékek előállításakor a KALDEWEI csakis természetes nyersanyagokat használ. Ez az acélra és a zománcra is vonatkozik, melyek a földből kinyert kezdetleges alapanyagokból állnak, mint a kvarc, földpát és ásványok. A kádak és zománcozott zuhanytálcák teljességgel újrahasznosíthatóak, anélkül, hogy az acélt és a zománcot szét kellene választani – nem képződik veszélyes hulladék. A KALDEWEI az egyetlen fürdőszoba gyártó, mely előállítja a saját zománcát. Ez azt jelenti, hogy teljességgel kontrollálja a felületi anyagok összetételét és feldolgozását.

A környezetbarát és erőforrás-megőrző gyártási eljárások a KALDEWEI számára maguktól értetődően természetesek. Ennek értelmében minden kibocsátásra, munkahelyi egészségre és biztonságra valamint visszamaradó anyagokra vonatkozó jogszabályi alapkövetelménynek megfelelünk, sőt, gyakran még jobban is teljesítünk. Mellőzzük a felesleges csomagolást, és minimalizáljuk a szállítást. A teljes termelési folyamat Ahlen-i létesítményre való korlátozása önmagában lehetővé teszi az integrált gyártási folyamatokat és az optimalizált logisztikát. A KALDEWEI-t kifejezetten érdekli az energiahatékonyság, ebből kifolyólag egy korszerű, kombinált hőerőművet működtet. A szennyvíz a vállalat saját víztisztító telepében van feldolgozva, és környezetbarát módon van ürítve.

A KALDEWEI acélzománc garantálja a tartós fürdési kényelmet és örömet olyan fürdőszobatermékek által, melyek éveken át szépek maradnak – saját lakásban, és bérleményekben egyaránt. Hotelek és gyógyfürdők, csakúgy, mint az egészségügyi és gondozási létesítmények, nap mint nap megtapasztalják a KALDEWEI fürdőkádak és zománcozott zuhanytálcák robusztusságának előnyeit. A termékeknél elérhető egy opcionális felületi kezelés, melytől a víz, szappanmaradék és vízkő különösen könnyen legördül a felületről. A KALDEWEI acélzománcnál nincs szükség durva és a környezetre káros vegyszerekre – újabb hozzájárulás a környezetvédelemhez.